אודות

כתב העת המקוון “אורבנולוגיה” נועד לחשוף קהל קוראים רחב, מקצועי וחובב כאחד, לידע שנצבר באקדמיה בנוגע לתכנון ועיצוב עירוני. זאת תוך התייחסות לנושאים מגוונים, בהם אקלים, משפט, חברה, פוליטיקה וטכנולוגיה. נקודת המוצא של “אורבנולוגיה” היא ביקורתית והיא מבקשת להאיר מגוון רחב של דעות ורעיונות הנוגעים לחיי היומיום, הקלקולים המרחביים וההזדמנויות לתיקונים בסביבה העירונית.

“אורבנולוגיה” הוא מיזם אינטרנטי, שלוחה של המעבדה לעיצוב עירוני, גוף מחקר שנוסד בשנת 2009 על ידי האדריכלית פרופ’ טלי חתוקה בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. “אורבנולוגיה” חושף את פעילות המעבדה המבקשת לאתגר, לשכלל ולעדכן את מאגרי הידע הקיימים בתחום התכנון בישראל ובעולם. בה בעת, מטרתו היא להנגיש את זירות הידע החדשות ולהציג בפני הקהל הישראלי סוגיות שעומדות במרכז השיח התכנוני הבינלאומי. פרסומים ומחקרים רבים בשפה האנגלית מתפרסמים ומשפיעים באקדמיה ברחבי העולם, אך אינם מונגשים לקהל בישראל. “אורבנולוגיה” מבקש להשלים חסר זה וצוות כתב העת המקוון עמל על תרגומם של טקסטים לועזיים ופרסומם בזירה המקומית. יתרה מכך, צוות “אורבנולוגיה” רואה חשיבות עליונה בחיבור בין האקדמיה לשיח הפופולארי, מתוך אמונה כי גישור על פער זה יחזק את החברה הישראלית בכל הנוגע ליוזמות ופעילות במרחב הבנוי.

הרשימות השוטפות המופיעות ב”אורבנולוגיה” כוללות דיון בפעולות אדריכליות, עיצוביות, ובמתח שבין תכנון למימוש; בענייני שלטון מקומי, תהליכים הקשורים בחקיקה עירונית ומעמד מוניציפלי, עשייה וביצוע, יחסי עירייה-ממשלה; בסביבות המגורים בקנה מידה השכונתי; במתחמי התעסוקה בעיר ומחוצה לה, תוך התייחסות לעובד וסביבת העבודה; בסוגיות של תחבורה ציבורית ותעבורה עירונית ובין-עירונית; במרחב הציבורי, שטחים פתוחים וסתם פינות וצמתים בעיר; בהיסטוריה האורבנית, והיחסים הבין-ממסדיים והשפעתם על ההווה.

מלבד זאת מופיעים ב”אורבנולוגיה” ארבעה מדורים מרכזיים:

קריאת כיוון: חושף קולות של חוקרים שונים, בארץ ובעולם, אשר עוסקים בחיי היום-יום בעיר. המדור מבקש להנגיש לקהל הרחב את הרעיונות של החוקרים, את מחקריהם והשפה המקצועית. הרשימות במדור זה עוקבות אחרי מבנה קבוע ומבוססות על ארבע שאלות מנחות שהופנו לכל חוקר: במה המחקר שלך עוסק בימים אלו? מהן הדילמות האתיות והמרחביות שהוא מעלה? באיזה אופן מבקש המחקר לחדש או לקדם דרך אחרת להסתכל על הדברים? איך המחקר ממוקם בתוך הקשר גלובלי רחב יותר?

מדור ספרים: מצביע על מגמות וויכוחים בולטים בשדה המחקרי, הספרותי והציבורי, במטרה לשאול שאלות על סוגיות מפתח ובעיקר לחשוף ספרים (וטקסטים נוספים) לקהל הרחב ולהציע קריאות והקשרים חדשים להבנתם.

מהנראה בעירנו: מתמקד בייצוג החזותי של העיר. כמחווה לטורו המיתולוגי של עלי מוהר בעיתון ה”עיר”, “מהנעשה בעירנו”, המדור מבקש להפנות תשומת לב גם למקומות ודמויות הנמצאים בדרך כלל בשולי הבמה, ולהציג ייצוגים מגוונים של היומיום שלנו בעיר.

זכוכית מגדלת: מציג תכניות מתאר ותכניות בניין עיר שהתממשו, לצד תכניות שעתידות להתממש, ומנתח את הכוונות שעיצבו אותן, ואת האופן שהן עיצבו את המרחב “שבחוץ”. מדור זה מבקש להנגיש את התכנון לקהל הרחב באמצעות קריאה של תכניות ושלבי התכנון השונים, שלעיתים נתפסים בלתי בהירים ל”אזרח הפשוט”.

היוזמה והרעיון למיזם אינטרנטי זה היו של פרופ’ יוברט לו יון ואנו חבים לו תודה אישית על כך. אנו רוצים להודות לו על שדחף אותנו לכתוב על הבנאלי, על מה שאנו מזהים מעבר לפינה ואולי לא תמיד שמים לב אליו. בתחילת הדרך “אורבנולוגיה” תופעל ותוחזק בידי צוות קטן של עורכים וכותבים. כעת כתב העת המקוון עובר שלב נוסף ומתווספת אליו קבוצה של חברי מערכת, אקדמאים מאוניברסיטאות שונות בארץ, אשר ירכיבו את צוות ההיגוי מאחורי “אורבנולוגיה” –זאת בכדי לחשוף את קהל קוראינו לזירות ידע חדשות ועדכניות ולנקודות מבט מגוונות על עולם התכנון והעיצוב העירוני.

לעדכונים שוטפים, אנא הכניסו את כתובת המייל שלכם לרשימת התפוצה, ותקבלו באופן קבוע מידע לגבי הנעשה ב”אורבנולוגיה”. אפשר גם להתחבר לעמוד הפייסבוק של המעבדה לעיצוב עירוני המתעדכן בפעילות המעבדה באופן שוטף.

המערכת

טלי חתוקה

מייסדת ועורכת ראשית של "אורבנולוגיה". אדריכלית, מתכננת וראש המעבדה לעיצוב עירוני. מחקריה, כמו גם המחקרים המשותפים עם חברי המעבדה, עוסקים במציאות העכשווית של הערים ובאופן שניתן להתמודד עם האתגרים שהן מציבות למתכננים. בכתיבתה ב"אורבנולוגיה" מבקשת לשאול שאלות סביב הנחות, רעיונות ואופנות בתחום התכנון והעיצוב העירוני שאנו מקבלים כמובן מאליו.

רונן בן-אריה

עורך המשנה של 'אורבנולוגיה', מלמד בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, ובמחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה. תחומי המחקר שלו כוללים ביטויים מרחביים של כוח והתנגדות, מרחבים עירוניים מעורבים ומשותפים, והיסטוריה פוליטית של מרחבים משותפים וחיים משותפים בישראל-פלסטין.

גל אלחנן

עורך מדור ספרים ב'אורבנולוגיה' מאוקטובר 2022. בוגר תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה. סטודנט לתואר שני במסלול לתכנון ועיצוב עירוני בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב

ניר לייסט

עורך הקול בפודקאסט של "אורבנולוגיה". מנהל את אולפן הרדיו של "כותרת", בית הספר לעיתונאות של החוג לתקשורת באוניברסיטת תל אביב. בעל תואר ראשון בפילוסופיה, מדעי המדינה ועיתונאות. עבד בכלי תקשורת שונים, בין היתר עבור רשת ב' של קול ישראל ובעבור רשת NPR האמריקאית. כיום עורך וידאו וסאונד באולפני הרצליה ומוזיקאי.

הדס צור

חברת מערכת. כיהנה כעורכת המשנה של כתב העת והפודקסט "אורבנולוגיה" בין השנים 2016-יולי 2023. ד"ר לסוציולוגיה עירונית, בוגרת המעבדה לעיצוב עירוני, כיום פוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת הארוורד, זוכת מלגת פולברייט. הדס בעלת תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר ראשון בקולנוע ומגדר מאוניברסיטת תל אביב. מחקרה הקודם עסק בזנות ועירוניות, הייתה שותפה למחקר אינטרדיספלינרי בנושא 'ערים חכמות' ועבודת הדוקטורט שלה התמקדה באלימות בעיר בעידן הדיגיטלי.

ארז צפדיה

חבר מערכת "אורבנולוגיה". מרצה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר ועמית אורח שלIsrael Institute באוניברסיטת Rutgers. את הדוקטורט ערך במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון ולאחריו היה עמית ליידי דייויס באוניברסיטה העברית. מחקריו מתמקדים בניתוח מדינות מרחבית והשלכותיה החברתיות, בדגש על סוגיות הקשורות בפריפריה ובערי הפיתוח. ספרו האחרון, אותו כתב עם חיים יעקובי, יצא לאור בהוצאת ראטלדג' Rethinking Israeli Space: Periphery and Identity. צפדיה הוא חבר הנהלה בעמותת במקום: מתכננים למען זכויות תכנון, ובעמותת קולות בנגב, והיה ממקימי רשת החינוך הגר.

יוסף ג'בארין

חבר מערכת "אורבנולוגיה". פרופסור בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. סיים תואר שני במסלול לתכנון ערים באוניברסיטת הארווארד בארה"ב ואת הדוקטורט שלו ערך בטכניון. היה מרצה אורח במחלקה ללימודי עיר ותכנון במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT). ג'בארין עוסק במחקרו בתיאוריה ובפרקטיקה של תכנון עירוני, תוך התמקדות באתניות וקונפליקטים בערים מעורבות ובתרבות וקיימות בקהילות בעיר. ספרו האחרון, The Risk City: Emerging Planning Theories and Practices around the World, יצא לאור בהוצאת Springer.

יוברט לו-יון

חבר מערכת "אורבנולוגיה". פרופסור/חבר בדימוס, אדריכל ומתכנן ערים (1935-2023). יוברט למד תואר ראשון בהנדסת חשמל באוניברסיטת סטנפורד. למד ארכיטקטורה ותכנון ערים בטכניון (תואר ראשון, שני ושלישי). כיהן כמרצה וחוקר בפקולטה במשך 40 שנה עד פרישתו לגמלאות בשנת 2003. היה מבקר חופשי באפיסטמולוגיה של תכנון עירוני העכשווי ואיש החזון מאחורי הפלטפורמה של אורבנולוגיה

זוהר טל

עורכת מדור ספרים ב'אורבנולוגיה' מאפריל 2020 עד ספטמבר 2022. אדריכלית נוף בוגרת הטכניון בהצטיינות, כיום מאסטרנטית ומתכננת במעבדה לעיצוב עירוני בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק במרחבים ציבוריים ובמערכות שטחים פתוחים ביישובים פרבריים. עבדה מספר שנים כאדריכלית נוף במשרד פרטי, שם עסקה בעיקר בתכנון בקנה מידה עירוני ואזורי.

יונתן גת

עורך מדור ספרים ב"אורבנולוגיה" מאוקטובר 2014 עד יוני 2016. סטודנט לתואר ראשון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם ובחוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב. עבד בכלי תקשורת שונים כקריין וככתב לענייני תרבות. הצטרף למעבדה לעיצוב עירוני בשנת 2014 ולוקח בה חלק בימים אלה במחקר משותף לחברי המעבדה על עיצוב הנוף והשטחים הפתוחים בערים בישראל

מרים ויילר

עורכת מדור ספרים ב"אורבנולוגיה" מספטמבר 2018 ועד יוני 2019, הייתה חברה במעבדה לעיצוב עירוני ב-2010-2009 ושבה והצטרפה למעבדה בשנת 2018. בעלת תואר שני בהצטיינות יתרה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. עבודת התזה שלה בחנה מאפיינים של קטגוריות חברתיות מבוססות הצדקה טבעית תחת צורות חברתיות משתנות בעקבות מרקס. היום היא שותפה למחקר על מחאה והתקוממות בעיר.

יוליה פורשיק

עורכת מדור ספרים ב"אורבנולוגיה" מאוגוסט 2016 עד אוגוסט 2018. סטודנטית לתואר שני בתכנון עירוני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, הצטרפה למעבדה לעיצוב עירוני בשנת 2016. בעלת תואר ראשון בביולוגיה ופילוסופיה במסגרת המסלול "לחקר התודעה" באוניברסיטת תל אביב. עבדה מספר שנים במסגרות שונות בחינוך הבלתי פורמאלי ביניהן ארגון בינ"ה, ועמיתי ברונפמן.

חן רוזנק

עורכת המשנה של "אורבנולוגיה" מאפריל 2013 עד מרץ 2016. בוגרת תכנית המצטיינים במדעי הרוח והאמנויות על שם מרק ריץ' וסטודנטית לתואר שני בתכנון וגיאוגרפיה. עבדה בכלי תקשורת שונים בתפקידי כתיבה ועריכה בתחומי התרבות והאקטואליה, והצטרפה למעבדה בשנת 2013. עבודת התזה שלה עוסקת בסביבות גבול במטרופולין תל אביב ושיתופי פעולה בין רשויות מוניציפאליות. לוקחת חלק בימים אלה במחקר משותף לחברי המעבדה על עיצוב הנוף והשטחים הפתוחים בערים בישראל.

הכותבים

עדי רדיע, בוגרת תואר ראשון לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב (2010) וסטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. עובדת באגף הנדסה במועצה מקומית פרדס חנה-כרכור. מתעניינת בתכנון ובניה מותאם אקלים וסביבה; עדי יחזקאלי, אדריכלית בוגרת בצלאל, סטודנטית לתואר שני באדריכלות באוניברסיטת תל אביב ולתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית. עבדה במשרד האדריכלים SANAA בטוקיו, וכיום עובדת בתור אדריכלית בארץ ומלמדת באוניברסיטה העברית ובבצלאל.; עליזה ברוידא, בת אל אונגר ויעל סגאה, סטודנטיות לתואר שני במסלול חברה, סביבה ותכנון. הצעה זו נכתבה במסגרת קורס פרויקט יישומי בהנחיית פרופ' טלי חתוקה, החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב; אלורה וינסנט, בוגרת תואר שני MS וMBA בהנדסה אזרחית מ-MIT. עוסקת בייעוץ לחברות בעידוד תהליכים ברי קיימא.; עידן עמית, מתכנן סביבתי בקהילת תל אביב יפו והסביבה בחברה להגנת הטבע. בוגר תואר ראשון בגיאוגרפיה ותקשורת מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בתכנון עירוני מ- Hunter College, New York; אמיתי בלום ומלי ניסניק, סטודנטים לתואר שני בחוג ללימודי סביבה שבאוניברסיטת תל אביב. רשימות אלו הינן חלק מעבודת סמינריון שהוגשה במסגרת קורס סמינר תכנון עירוני תשתיות מים ושפכים, בהנחייתם של פרופ' חתוקה רויטל ופרופ' אבישר דרור.; אמיתי בלום, אמיתי בלום סיים לימודים לתואר ראשון בגיאוגרפיה ומדע המדינה באוניברסיטת תל אביב (2022). כעת הוא סטודנט לתואר שני בלימודי סביבה במסגרת המעבדות לחדשנות באוניברסיטת תל אביב (T.I.L.), בהנחייתה של פרופ' טלי חתוקה. המחקר שלו עוסק בבריאות עירונית ומתמקד בהשפעה של דפוסי תכנון על תפוצת דיכאון וסכרת.; אמנון בר אור וגבי בונויט, אמנון בר אור הוא פרופסור ואדריכל שימור' גבי בונויט הוא פסיכולוג קליני, פסיכואנליטיקאי מנחה.; ענת הורוביץ הראל, אדריכלית בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, עובדת במועצה הישראלית לבנייה ירוקה. משמשת כיועצת בתחום התכנון בתוכנית Urban 95 הארצית ופעילה בקבוצת עבודה של ארגון האדריכלים העולמי העוסקת באדריכלות וילדים. לומדת לתואר שני באדריכלות באוניברסיטת תל אביב.; אנדי איז'ק, בוגרת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני בעסקים בינלאומיים מאוניברסיטת באקינגהאם. פעילה חברתית וסביבתית ביער מאכל דרום תל אביב, וכיום סטודנטית לתואר שני לתכנון עירוני ואזורי באוניברסיטת תל אביב.; אנטוניו מנדוזה, בעל תואר שני בתכנון עירוני מאוניברסיטת MIT. אנטוניו הגיע להתמחות מעבדה לעיצוב עירוני במסגרת תוכנית MISTI של אוניברסיטת MIT; אריאל שרעבי, אדריכל ומתכנן ערים, בוגר תואר ראשון בארכיטקטורה בהצטיינות יתרה באוניברסיטת אריאל, ותואר שני בהנדסה עירונית בטכניון.בפרקטיקה מ-2010, תחילה בבינוי, ובשנים האחרונות בעיקר בתכנון ובינוי ערים, לרוב במסגרת משרד "ארי כהן אדריכלות ובינוי ערים"; אריאל הנדל, ד"ר אריאל הנדל הוא ראש פרויקט הלקסיקון לתיאוריה פוליטית ומנהל-שותף של מרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב. פרסם מאמרים רבים בנושאים של מרחב, פוליטיקה, כוח ואלימות בכתבי עת ובספרים בארץ ובחו"ל. עורך ראשי של קריאת המחאה: לקסיקון פוליטי (הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2012) ועורך שותף של Normalizing Occupation: The Politics of Everyday Life in the Jewish Settlements in the West Bank (Indiana University Press, 2017); אבי ששון, פרופסור, ראש החוג ללימודי ארץ-ישראל, המכללה האקדמית אשקלון; אבי שרעבי, בוגר תואר ראשון באדריכלות מבצלאל ותואר שני בתכנית הבינתחומית באמנויות באוניברסיטת ת״א. עוזר הוראה בבצלאל ואדריכל פעיל במשרד אדריכלים המתמחה בבניה חדשה במרקם שימורי; אבי ששון ואורי בלטרברט, פרופסור אבי (אברהם) ששון, ראש החוג ללימודי ארץ-ישראל, המכללה האקדמית אשקלון ואורי בלטרברט, אדריכל ודוקטורנט להתחדשות עירונית ומורשת.; אביטל פניני- ינובסקי, מהנדסת תעשייה וניהול בוגרת הטכניון ('08) סטודנטית לתואר שני בבית הספר ללימודי סביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב. כיום מנהלת ומלווה כעשור חברות עסקיות וארגונים ממשלתיים בייעוץ ארגוני וניהולי מטעם בחברת הייעוץ AVIV AMCG; איה רוזנוולד, אדריכלית בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, סטודנטית לתואר שני באדריכלות אוניברסיטת תל אביב. מתכננת בפרקטיקה למעלה מעשור, פרויקטים במגוון קני מידה בקונטקסט העירוני; אילה ניצב, סטודנטית לתואר שני בתכנית הבינתחומית באמנויות, באוניברסיטת תל אביב; איילת עמיתי, איילת עמיתי, סטודנטית לתואר שני בתכנון עירוני באוניברסיטת תל אביב, עוסקת בתכנון תחבורה.; בת אל אונגר, בת אל אונגר, אדריכלית בוגרת אוניברסיטת תל אביב (2006), סטודנטית לתואר שני במסלול ’סביבה, חברה ותכנון, בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. שוחרת טבע עירוני במאבק הניצח של האדם בין העיר לכפר.; כרמל חנני, עורכת דין העוסקת בתחום תכנון ובניה בעלת תואר שני בגיאוגרפיה ותכנון במסגרת התכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן, בוגרת המעבדה לעיצוב עירוני.; ססיליה ויטס, מעצבת תעשייתית ומעצבת סביבה בוגרת Art Center College of Design, Pasadena California בשנת 98. בעלת משרד Cecilia Vitas Design בעבר מרצה במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל לומדת לתואר שני בארכיטקטורה באוניברסיטת תל אביב; חיים פיאלקוף, חבר צוותי התכנון בתכנית המתאר ובתכניות המפורטות של רובע שדה דב ושותף בגיבוש מתווה תמהיל הדיור לרובע. מתכנן ערים ומרצה מן החוץ במכון ללימודים עירוניים ואזוריים באוניברסיטה העברית; חן רוזנק וכרמל חנני, בוגרות המעבדה לעיצוב עירוני ושותפות לכתיבת הספר 'ארץ-גנים'; חן משגב, מתכנן ערים וגיאוגרף. מגיסטר במדעים בתכנון ערים מהטכניון וד״ר לגיאוגרפיה מהמעבדה לתכנון, סביבה וקהילה באונ׳ ת״א. כעת פוסט דוקטורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל באונ׳ בן-גוריון ועמית מחקר ורכז קבוצת לקסיקון למחשבה פוליטית ביקורתית במרכז מינרבה למדעי הרוח באונ׳ ת״א. חבר ועד מנהל בעמותת ״במקום״; קורל חמו גורן, קורל חמו-גורן הצטרפה למעבדה לעיצוב עירוני בשנת 2017, אדריכלית בוגרת בצלאל וסטודנטית לתואר שני במסלול 'סביבה, חברה ותכנון' בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. עבודת התזה שלה עוסקת בהשתנות המרחב הציבורי השכונתי בישראל והשפעתו על חיי היומיום של ילדים ומבוגרים.; קורבין סליגמן, ; דן פרייס, אדריכל, בוגר הטכניון ובעל תואר שני בלימודי סביבה מבית ספר פורטר באוניברסיטת תל אביב. כשותף עם אדריכלית עדה כרמי-מלמד הוא עבד על פרויקטים בקני מידה שונים. הוא לימד באוניברסיטאות רבות והיום מלמד בבית הספר לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. הוא שותף ומייסד של פרייס, פילצר, יעבץ אדריכלים. בימים אלה כותב דוקטורט בנושא דיור חברתי בישראל בין השנים 1948-1967 כמודל לדיור מקיים. ביחד עם עדה כרמי-מלמד כתב ספר המציג ניתוח ביקורתי של האדריכלות בפלשתינה א"י בתקופת המנדט הבריטי .(1918-1947); דנה חרמש, אדריכלית תל אביבית, בוגרת תואר שני ב-Applied Urban Science and Informatics מ-NYU, עוסקת במחקר ופיתוח של שיטות תכנון מבוססות ביג-דאטא וטכנולוגיה לטובת ערים צודקות יותר וחכמות באמת. כיום ראש תחום חדשנות אורבנית במשרד האדריכלים DRAWbrooklyn בניו יורק.; דנה לוביץ, ; דנה שטרית מלמד, סטודנטית לתואר שני בבית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב. אדריכלית, משרתת באגף ההנדסה והבינוי של משרד הביטחון.; דבי כהן הראל, אדריכלית וסטודנטית לתואר שני לתכנון ועיצוב עירוני אזורי בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב. מתעניינת במשמעות תכנון הרחוב הפיזי והחברתי בעירוניות ובהתחדשות עירונית בשכונות הגנריות.; דבורה שמואלי, דבורה שמואלי היא חברת סגל בחוג לגיאוגרפיה ולימודי הסביבה באוניברסיטת חיפה וחוקרת-ראשית במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה; דורון מרימס, דר' דורון מרימס , נוירולוג, עוסק בתחום הדמנציה , מנהל המחלקות לתשושי נפש והמרפאה הנוירוגריאטרית במרכז הגריאטרי שוהם בפרדס חנה. מרצה בכיר בפקולטה לרפואה בטכניון.; דרור גיבתון, סטודנט לתואר שני בתכנון עירוני ומעצב תהליכים עסקיים לפרנסתו. בעל תואר ראשון בכלכלה, חובב קולנוע, טבע ושוטטות בערים לא מוכרות; דרור קוכן, מרצה בחוגים ללימודי מזרח אסיה וגאוגרפיה באוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב, ובמכללת תל-חי. עוסק בתהליכי עיור בסין ובעיקר בהשלכות המרחביות של תופעת ההגירה הפנימית; עדן רונן, עדן רונן, בת 26 בוגרת תואר ראשון בקיימות וממשל מאוניברסיטת רייכמן, וסטודנטית לתואר שני בחוג לגאוגרפיה במסלול תכנון ועיצוב עירוני אזורי באוניברסיטת תל אביב; אדוארדה טננבאום, אדריכלית ומתכננת עירונית, בוגרת תואר ראשון מאוניברסיטת PUC-Rio, סטודנטית לתואר שני במדעי הסביבה באוניברסיטת תל אביב; אפרת ברמלי, אדריכלית בוגרת אוניברסיטת תל אביב (2008) וסטודנטית לתואר שני בתכנית ׳חברה, סביבה ותכנון׳ בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. מאז סיום לימודים עבדה במשרדי אדריכלים בתל אביב ובחיפה. כיום שותפה במשרד ברמלי-דנילוב אדריכלים.; עינת פרייגר, אדריכלית, סטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, באוניברסיטת תל אביב. הצטרפה למעבדה לעיצוב עירוני בשנת 2015. מרכזת מחקר משותף לחברי המעבדה אודות הזיקה בין עוני והמרחב הישראלי.; עינת פרייגר, שחר קאופשטיין, רן בנימין, קבוצה זו עבודה במשותף במסגרת קורס אתגרים תכנוניים: הדינמיקה בין העיר לתעשייה בתחילת המאה ה-21 של ד"ר טלי חתוקה בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב; אלדד‎ גרינפלד, בוגר לימודי ארכיטקטורה בשנת 2011 באונ' אריאל. עובד כיום כאדריכל שימור בענף התכנון ברשות העתיקות וסטודנט לתואר שני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם.; אלדד שילה, סטודנט לתואר שני בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, באוניברסיטת תל אביב; אליסף זוהר, סטודנט לתואר ראשון באוניברסיטת תל-אביב, מדעי המדינה וגיאוגרפיה, שנה ג'.; ערן טוך, חבר סגל במחלקה להנדסת תעשייה בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב ומנהל-שותף של המעבדה לאינטראקציה עם טכנולוגיה (IWiT). המעבדה חוקרת שאלות של פרטיות, של אבטחת מידע ושל אינטראקציה עם טכנולוגיה, ומטרתה להבין את האתגרים בתחומים אלו ולבחון פתרונות טכנולוגיים וארגוניים אפקטיביים.; אתי אפרתי אריה, סגנית מתכננת הותמ"ל, מנהלת אגף תכניות רחבות היקף ותכניות ביישובי החברה הערבית. בעלת תואר אדריכלית מאוניברסיטת תל אביב ולומדת בימים אלה תואר שני בתכנון ערים באוניברסיטת תל אביב.; איל פדר, הכותב הפיק את כנס האיגוד בתחנה המרכזית והצטרף לאחרונה לוועד המנהל של הארגון. כמו כן הוא רכז הפעילות של "מרכז העיר" וסטודנט לתואר שני בחוג לגאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב במסגרת התוכנית הרב-תחומית למצטיינים ע"ש עדי לאוטמן.; פאטמה מורד, בוגרת ביה"ס הארצי להנדסאים בטכניון, תואר ראשון במדעי החברה באוניברסיטת חיפה, מסלול תואר שני בתכנון ועיצוב עירוני אוניברסיטת תל-אביב. עובדת ברשות מקרקעי ישראל, מחלקת תכנון.; גל הר ים, עורך דין המתחמה בתכנון ובניה המתגורר בתל אביב. בוגר תואר ראשון במשפטים וממשל וסטודנט לתואר שני בגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב, בתכנית חברה סביבה ותכנון. בין לבין, בשעות הפנאי, מטפס צוקים ובעיקר על קירות מפלסטיק.; גלית בינט, (B.ed, MA, PhD) קושרת במחקריה ובנסיונה המקצועי בין חינוך, תכנון ערים ומדיניות ציבורית. מחקרה הייחודי באוניברסיטה העברית, אשר זכה בפרס ז'אק נאס על תרומתו לחקר הכלכלה הפוליטית, משרטט נתיב מעשי לקידום מדיניות חינוכית הנקשרת לחזון הפיתוח המקומי ולנכסים חברתיים וכלכליים אזוריים. הובילה מיזמים חינוכיים, טכנולוגיים וחברתיים פורצי דרך בשלטון המקומי, במוסדות המדינה ובמגזר השלישי.; גדעון אגז'ה, צלם מקצועי ואקטיביסט; גילה חמו זכאי, עצמאית מתמחה בתכניות בינוי ערים, אדריכלות ונגישות עם ניסיון למעלה מ-25 שנה, בוגרת ביה"ס הארצי – טכניון חיפה באדריכלות, מורשה נגישות מתו"ס+שירות ובעלת תואר ראשון במשפטים, וכיום סטודנטית לתואר שני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב; גילת לווינגר וניר מועלם, ; גילי ענבר, אדריכלית בוגרת הטכניון (1993). בשנים האחרונות עוסקת בעיקר בתחום העירוני וכיום גם סטודנטית לתואר שני באדריכלות באוניברסיטת תל-אביב.; גיא נרדי, בוגר החוגים להסטוריה ותולדות האמנות באוניברסיטה העברית והמחלקה לאדריכלות בבצלאל וסטודנט לתואר שני באדריכלות נוף בטכניון. עבד כמתכנן וכמנהל החברה להגנת הטבע בתל אביב וייצג את ארגוני הסביבה בועדה המחוזית לתכנון ובנייה. כמו כן עבד במשרד אדריכלי הנוף "סטודיו אורבנוף". כיום כותב על נוף ומרחב ציבורי לעיתון אגודת אדריכלי הנוף ולמגזין האדריכלות של XNET; הדר גז, מעצבת פנים בוגרת המכללה הטכנולוגית חולון (HIT). עובדת במשרד אדריכלות פרטי ובנוסף בימים אלו הקימה עם שותפה את HD design, סטודיו עצמאי לעיצוב פנים.; הגר דוויג'י, בוגרת תואר ראשון בחינוך חברה וקהילה מהמרכז ללימודים אקדמיים, בעלת תואר שני בתכנון ערים ואזורים מאוניברסיטת תל אביב בהנחיית טובי פנסטר. כיום, מנהלת יחידת חברה וקהילה במינהלת התחדשות עירונית באור יהודה.; יוברט לו יון וטלי חתוקה, ; חוי ליבנה, בוגרת לימודי אדריכלות נוף בטכניון בשנת 95. בעלת משרד 1:1 אדריכלות נוף ועיצוב אורבני לומדת לתואר שלישי ומלמדת בבי"ס לאדריכלות, אוניברסיטת תל אביב; חלי הירש-מנגוני, בוגרת תואר ראשון לעבודה סוציאלית קהילתית באוניברסיטה העברית, ותואר שני בתכנון ערים ואזורים בטכניון; חן בן יעקב, סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת תל אביב, במסלול חברה, סביבה ותכנון לימודי ליבה בתכנון.; הילה לוטן, אדריכלית בוגרת בצלאל ותואר שני בתכנית "סביבה, חברה ותכנון", בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב. היתה חברה במעבדה לעיצוב עירוני בין השנים 2014-2011; הילה ברגר און, אדריכלית וסטודנטית לתואר שני בתכנון ועיצוב עירוני-אזורי. בשנים האחרונות עוסקת בשימור ושיקום נחלים.; הלל שוקן, פרופ׳ שוקן, אדריכל. עומד בראשו של משרד שוקן אדריכלים בע״מ. נמנה על הצוות המייסד של בית ספר עזריאלי לאדריכלות ועמד בראשו. ממיסדי עמותת מרחב לעירוניות ומחברה של תיאוריית הגנום העירוני.; עדו צפרוני, עדו צפרוני תלמיד בתכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע״ש עדי לאוטמן, באוניברסיטת תל אביב.; יפתח גילה, אדריכל, בוגר אוניברסיטת תל אביב. סטודנט לתואר שני בתכנון ועיצוב עירוני- אזורי בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב.; ענבל גיל, מעצבת ומלמדת עיצוב. בוגרת בצלאל במחלקה לעיצוב תעשייתי, בעלת תואר שני בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב; ענבל גילה, אדריכלית, בוגרת ויצו חיפה וסטודנטית לתואר שני בחוג לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב; ענבל קידר, אדריכלית, סטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, באוניברסיטת תל אביב; איריס לוין, אדריכלית, בעלת תואר ראשון באדריכלות ובינוי ערים ותואר שני בתכנון ערים ואזורים של הפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון. קיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת מלבורן. לאחרונה סיימה מחקר פוסט-דוקטורט באוניברסיטת פלינדרס ובימים אלה היא מתכוננת לחזור לישראל.; ג'ואנה סטרוק, בוגרת התואר לקיימות וממשל ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה. סטודנטית לתואר שני, בלימודי גיאוגרפיה וסביבת האדם: התמחות בלימודי סביבה, חברה ותכנון. כיום יועצת ומלווה לבנייה ירוקה בחברת קיימות ושפ"ע- שיפור פני העתיד.; יונתן רוזין, בוגר תואר ראשון בגיאוגרפיה ופילוסופיה באוניברסיטת ת"א. בוגר תואר שני בתכנון אזורי בביה"ס לאדריכלות, אומנות, ותכנון באוניברסיטת קורנל (אית'קה, ניו יורק). עובד כמתכנן תחבורה בחברת P.G.L.; כפיר נוי, סטודנט לתואר שני בתוכנית לחברה, סביבה ותכנון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב.; לביא היציג, לביא היציג, אחראי שיתוף ציבור, ומלווה תכניות בניין עיר במחלקה לתכנון בעיריית בת ים, תסריטאי, בוגר המסלול לתסריטאות בבית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלויזיה, עובד על עבודת המחקר במסגרת תואר שני בתכנון עירוני בנושא "שימוש בתיעוד וידאו ככלי לתכנון" במסגרת המעבדה לתכנון, סביבה וקהילה.; ליאל צבן שטרום, בוגרת תואר שני לתכנון ערים באוניברסיטת בן גוריון. כיום עוזרת ראש עיריית נתיבות ומנהלת קהילות "הרשת" תוצרת הארץ בנתיבות; לנה פייפרמן-שחר, לנה פייפרמן אדר' במקצוע וסטודנטית לתואר שני בתכנון עירוני ואזורי. מעל 13 שנה במקצוע, עבדה במגזר הפרטי תחילה ולאחר מכן עברה למגזר הציבורי. עבדה בעיריית חולון במח' לתכנון ארוך טווח. כיום עובדת בעיריית נס ציונה בתור ראש המינהלת להתחדשות עירונית; ליאת חיון, בוגרת התכנית לעיצוב אורבני בבצלאל. בעלת תואר ראשון בלימודי אפריקה ושפה וספרות צרפתית באוניברסיטת תל אביב. בפרוייקט הגמר עסקתי בחשיבה מחדש על אופיים של פארקי תעסוקה.; ליאת סאבין בן שושן, אדריכלית וחוקרת היסטוריה ותיאוריה של אדריכלות. עוסקת ביחסים בין עיר, ארכיטקטורה והדימוי הנע, ובאופן שבו הדימוי הקולנועי של העיר יוצר מרחב ביקורתי מלמדת במחלקה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, בויצו חיפה ובמחלקה להיסטוריה ותיאוריה בבצלאל. פרסמה מאמרים במבחר כתבי עת; לילך אטיאס דרמון, מנחה תהליכים והכשרות מקדמי שוויון חברתי בחיבור בין חינוך, חברה ועירוניות. תואר ראשון - בחינוך בלתי פורמאלי והיסטוריה. תואר שני מחקרי - בדמוקרטיה ומדיניות ציבורית. מנחה צוותים במערכות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, מלווה צוערים ועובדי רשויות, בתחומים של מרחבים מקדמי שוויון חברתי והוגנות, בתפר בין תכנון עירוני לחינוך וחברה; ליאור לוי, בוגרת תואר ראשון לממשל וקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה. כיום, סטודנטית לתואר שני במסלול חברה, סביבה ותכנון בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. שואפת להתמקצע ולעבוד בתחום התכנון העירוני.; ליאור וולפרט, תלמיד במסלול ישיר לתואר שני במסגרת התכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן באוניברסיטת תל אביב, ועובד כמנהל תפעול בחברת שיווק דיגיטלי; ליאורה ביגון, מלמדת במחלקה ללימודים כלליים, מכון טכנולוגי חולון (דוקטור בארכיטקטורה, אוניברסיטת מנצ'סטר) וחוקרת במכון טרומן באוניברסיטה העברית. מתמחה בהיסטוריה עירונית בתרבויות (פוסט-) קולוניאליות ומבקרת בקביעות במדינות אפריקה, היא פרסמה עשרות מאמרים בכתבי עת מקצועיים, ספרים וערכי אנציקלופדיה.; ליאורה סגל יצחקי, ליאורה סגל יצחקי מלווה אסטרטגית רשויות מקומיות בתהליכי שיתוף ציבור מעצבת פנים ומתמחה בעיצוב מרחבים ציבוריים בוני קהילה. בעלת תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון. תואר שני נוסף בעיצוב מהמכון הטכנולוגי בחולון HIT.; מעיין גרויסמן ואור לוסטינגר, סטודנטיות לתואר שני במסלול חברה סביבה ותכנון, בחוג לגאוגרפיה וסביבת אדם. המסמך נכתב במסגרת הקורס אתגרים בתכנון תעשייה, בהנחייתה של פרופ' טלי חתוקה; מעיין תבור, סטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. רפרנטית פרויקטים במינהל תכנון ופיתוח תשתיות במשרד התחבורה.; מלי ניסניק, סטודנטית לתואר ראשון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, במסלול המצטיינים במעבדה לחקר איכות האוויר שבאוניברסיטת תל אביב, מעצבת תקשורת חזותית, הנדסאית אדריכלות, טבעונית ואקטיביסטית למען בעלי החיים.; מתן סעד, סטודנט לתכנון ערים באוניברסיטת בן גוריון שבנגב. מתגורר בבאר שבע ועובד ברשות לפיתוח הנגב כפרויקטור קהילת צעירים עירונית בבאר שבע; מאיר אלואיל, אדריכל בוגר הטכניון (99׳) ובוגר תואר שני בתכנית ׳חברה, סביבה ותכנון׳ בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. עבד במשרדי תכנון בתל אביב ובברקלי, קליפורניה. כיום, מתכנן עיר בכיר במנהל ההנדסה של עיריית תל אביב-יפו.; מירב בטט, אדריכלית בוגרת בצלאל ותואר שני בתכנית "סביבה, חברה ותכנון", בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב. היתה חברה במעבדה לעיצוב עירוני בין השנים 2014-2011; מירב טרכטמן כהן, ; מיכאל יעקובסון, מיכאל יעקובסון הוא אדריכל וגיאוגרף, בוגר אוניברסיטת תל אביב והמעבדה לעיצוב עירוני בחוג לגיאוגרפיה. כותב על אדריכלות באתר Xnet מבית ידיעות אחרונות ובבלוג "חלון אחורי", אוצר תערוכות, זוכה פרס רכטר לאדריכלות לשנת 2014 ועובד במשרד פיטלסון שילה יעקובסון אדריכלים. בשנת 2013 אצר את התערוכות "עבודת צוות - האדריכלות של משרד נדלר-נדלר-ביקסון-גיל" שהוצגה בגלריה בבית האדריכל, יפו ובמוזיאון בית אורי ורמי נחושתן, אשדות יעקב מאוחד (עם ערן טמיר-טאוויל). בשנת 2016 ראה אור ספרו "האדריכלות של נדלר-נדלר-ביקסון-גיל, 2010-1946" (עם ד״ר צבי אלחייני).; מיכאל בירנהק, פרופסור בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, תחומי המחקר וההוראה שלו הם משפט וטכנולוגיה, זכויות יוצרים, פרטיות וחופש הביטוי.; מיכל קטושבסקי, עובדת בועדה המחוזית מרכז במנהל התכנון והבניה. עבדה בשנתיים האחרונות במנהל קהילה תרבות וספורט של עיריית תל אביב יפו. סטודנטית לתואר שני בתכנון ועיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר ראשון בספרות עברית ובלימודי אפריקה, תואר שני בניהול מגזר שלישי מאוניברסיטת בן גוריון. את התזה שלה כתבה בנושא נשים בדואיות שעובדות בעסקים חברתיים בנגב; מיכל קורן, בוגרת המחלקה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון, החלה את דרכה בעולם העיצוב במכינת 6b אותה סיימה בהצטיינות. כיום עובדת במשרד אדריכלים המתמחה בתכנון ועיצוב מוסדות בריאות ציבוריים. לפני כן עבדה במשרד העוסק בתכנון ועיצוב מבני מגורים.; מיכל רטנר, ; מיקה רוטביין, ; מישה דנילוב, ; מור שילון, סוציולוגית ומתכננת ערים. פוסט-דוקטורנטית ומרצה נלווה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, הטכניון. בעלת תואר ראשון ושני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת תל אביב ודוקטורט בתכנון ערים מהטכניון. עוסקת בסוגיות של תכנון עכשווי באמצעות תיאוריות של יחסים (relational) והתמקדות בהיבטים טכנולוגיים, ובהטמעת ופיתוח שיטות מחקר איכותניות למתכננים וחוקרי עירוניות.; מורן פרארו, בת 24, לומדת באוניברסיטה העברית בירושלים לקראת תואר ראשון בלימודי מזרח תיכון ובספרות כללית. את חופשת הסמסטר החליטה להעביר בפרויקט התנדבות בגאנה. לשעבר מפיקה בגלי צה"ל ובתכנית הטלוויזיה "עובדה"; לביא היציג, מורין זך - רחימי, נעם מרדכי, נהאד גנאים, קבוצה זו עבודה במשותף במסגרת קורס אתגרים תכנוניים: הדינמיקה בין העיר לתעשייה בתחילת המאה ה-21 של ד"ר טלי חתוקה בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב; נמיר קיסר, בן 27, כלכלן, סטודנט לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב. יועץ תכנון ומנהל פרויקטים של תב"עות בעבור משרד הבינוי ורמ"י בחברת "תנע ניהול פרויקטים"; נטלי טל, אדריכלית בוגרת אוניברסיטת תל אביב. סטודנטית לתואר שני מחקרי בבית הספר לאדריכלות, הבוחן מרחבים ציבוריים בערי הפריפריה. בעלת משרד האדריכלים נטלי טל (2006), המתמחה במגורים ובשימור.; נווה נתן, חיפאי, אדריכל נוף ואורבניסט בנשמה. בוגר תואר ראשון מהפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון. עובד ב"יעל בר-מאור סטודיו לאדריכלות נוף".; נטע זיו, פרופ' נטע זיו' הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל אביב, מנהלת מרכז הגר למחקר ופיתוח דיור חברתי; נסים (ניקי) דוידוב, יליד יפו, אדריכל ומתכנן ערים, ריכז את צוות התכנון בתכניות אדם מזור להתחדשות לב העיר תל אביב, תכנית למוזיאון פתוח לאדריכלות במתחם ביאליק,ותכנית שימור נווה צדק שבזי, במשרד מזור- פירשט. מרצה בכיר במחלקה לתכנון עיר ואזור בפקולטה לאדריכלות בטכניון (עד 2015).; ניר חן, בוגר תואר ראשון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב וכיום סטודנט לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון". פעיל בפרויקטים של תכנון ובנייה ומתעניין בעיקר בתהליכים החברתיים המתרחשים בסביבה העירונית; זיו ערבה, ניר מסורי, רועי שושן, דיה חי, לי ברוידה, מסמך זה נכתב במסגרת הקורס: מיומנויות בתכנון בהנחיית פרופ' טלי חתוקה, תש"פ, החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב; נועה פרנקפורט, אדריכלית, בוגרת הטכניון; נועם נוה, אדריכל בוגר הטכניון; מיכל פרייברגר שפילמן, אדריכלית במקצועי, למדתי בAA בלונדון. כיום פעילה בשלום עכשיו ולומדת תואר שני בדיפלומטיה וישוב סכסוכים. מאמינה בעולם טוב יותר; מישה דנילוב ונופר רמר, מסמך זה נכתב במסגרת הקורס: מיומנויות בתכנון בהנחיית פרופ' טלי חתוקה, תשפ"א, החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב; נופר רמר, אדריכלית, בוגרת תואר ראשון באדריכלות באוניברסיטת תל אביב (2014) וסטודנטית לתואר שני בתכנון עירוני ואזורי בחוג לגאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב. רכזת תכנון בארגון "15 דקות", אדריכלית ומתכננת במשרד אדריכלים ותכנון עירוני.; נגה קידר, דוקטורנטית לסוציולוגיה באוניברסיטת טורונטו, מתמחה בסוציולוגיה עירונית ובסוציולוגיה פוליטית; נורית אלפסי, נורית אלפסי היא פרופסור חבר במחלקה לגאוגרפיה ופיתוח סביבתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומאז שנת 2011 עומדת בראש המגמה לתכנון ערים.; אוהד אבניאל, בעל תואר ראשון באדריכלות נוף מהטכניון, לומד לתואר שני בתכנון ערים בטכניון ועובד במחלקת תכנון עיר בעיריית נתניה. פרויקט הגמר שלו בתואר הראשון זכה בפרס סגל (מקום שני), בתחרות העשור של המועצה הישראלית לבניה ירוקה (מקום שלישי) ובפרס מטעם קרן ארמון אדריכלים (מקום ראשון).; אוהד רוזנווסר, בעל תואר ראשון בכלכלה וסוציולוגיה אנתרופולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כיום סטודנט לתואר שני בלימודי ליבה בתכנון עירוני באוניברסיטת תל-אביב וכלכלן המנהלת העירונית להתחדשות בלוד.; עומר וולף, ; עמרי שורץ, אדריכל בוגר הטכניון, פועל בסטודיו רולקה ובשורץ-בסנוסוף אדריכלים; אופירה מור מזרחי, מנהלת תכנון אסטרטגי ושיתופיות- עיריית כפר סבא. במסגרת תפקידה מקדמת ראייה אסטרטגית בהתבסס על תכנון, שיתופיות, ניתוח נתונים ומחקר, כפלטפורמה לקבלת החלטות וכחלק מתרבות ארגונית של מצוינות ברשות מקומית. בעברה מילאה מגוון תפקידים במגזר הפרטי וברשות מקומית בתחומי הניהול; שירות, הדרכה, משאבי קהילה ופיתוח מענים לקהילות מיוחדות. בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ומדעי המדינה ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית מאוניברסיטת בר אילן וכיום לומדת לתואר שני בתכנון ערים באוניברסיטת תל אביב.; אור כצמן, בן העיר תל אביב, הוא סטודנט בתכנית המצטיינים בגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב וחוקר מים ומזון. הרקע של אור הוא בחינוך ונוער בסיכון וכיום עובד בקידום היעדים לפיתוח בר קיימא (SDGs) בקהילה העסקית בישראל.; אור לוסטינגר, מסיימת בימים אלו תואר שני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. בוגרת תואר ראשון למדעי המדינה ומזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב. עובדת במחוז מרכז במשרד הפנים בתחום של פיתוח כלכלי לרשויות מקומיות. מתעניינת בכלכלה מוניציפאלית ואזוריות.; אורן ביי, עובד כאחראי תחום קיימות במועצה האזורית דרום השרון וסטודנט לתואר שני בתכנון עירוני באוניברסיטת תל אביב.; אורן שלמה, פוסטדוקטורנט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון שבאוניברסיטת חיפה, וחבר סגל הוראה באוניברסיטה הפתוחה. מחקריו עוסקים בגיאוגרפיה ואקולוגיה פוליטית של ערים ואזורים מטרופולינים ומתמקדים בממשל ומדיניות פיתוח של תשתיות ושירותים עירוניים. מחקר הדוקטורט שלו עסק בשינויים בהסדרי הניהול והשליטה בתשתיות ושירותים עירוניים במזרח ירושלים. חבר הנהלה בעמותת במקום - מתכננים למען זכויות תכנון; אורי גינוסר וצליל בן-גל, סטודנטים לתואר שני במסלול סביבה, חברה ותכנון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם. המסמך נכתב מסגרת הקורס אתגרים בתכנון תעשייה, בהנחייתה של פרופ' טלי חתוקה; אורית מאיר, אורית מאיר היא אדריכלית בעלת תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב (2008) וסטודנטית לתואר שני באדריכלות. עבודתה במסגרת משרדים מובילים בארץ מתמקדת בפרויקטים של תכנון מבנים, עיצוב פנים ותכנון עירוני.; רחל קלוש, רחל קלוש היא אדריכלית ומתכננת ערים, פרופסור אמריטה בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. בעבודתה האקדמית היא מתווכת בין פרקטיקות שונות של ייצור המרחב ובוחנת את הקשר בין מהלכי מדיניות (תכנון) ועיצוב פיזי (אדריכלות) ואת יחסי הגומלין שלהם עם פרקטיקות של חיי היומיום, במטרה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי באופן המשלב בין ידע מקצועי, ידע מקומי וידע על המקום ולחזק את מעורבות הקהילה בתהליכי תכנון ופיתוח. ב-2011 היא הקימה את החממה החברתית בטכניון ועמדה בראשה עד 2018.; רן בנימין, רן בנימין, בן 35 נשוי+2 מתגורר בתל אביב. לומד לתואר שני בחוג לגיאוגרפיה במסלול חברה, סביבה, תכנון עובד במשרד לפיתוח הנגב והגליל בתפקיד סגן מנהל אגף נגב.; רני מנדלבאום, דוקטורנטית לתכנון עירוני בביה"ס לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב והמחלקה לתכנון באוניברסיטת סיפאנצה (רומא). בוגרת המגמה לתכנון עיר ואזור באוניברסיטת בן גוריון בנגב. עובדת כיועצת תכנון עצמאית למנהל התכנון, מחוז דרום.; ראסם חמאיסי, פרופ' ראסם חמאיסי, הוא מתכנן ערים וגיאוגרף, החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה, אוניברסיטת חיפה, ומרכז תכנון ולימודים, כפר כנא ; רוית חננאל, ד"ר רוית חננאל, ראשת המעבדה להתחדשות עירונית, החוג למדיניות ציבורית אוניברסיטת תל אביב; רגב נתנזון, אנתרופולוג (PhD מאוניברסיטת מישיגן, אן ארבור) וחבר סגל במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקר ומלמד בתחומים של עירוניות דיגיטלית, אנתרופולוגיה חזותית, תקשורת שיתופית ומחקר אקטיביסטי.; ריטה בקמן, בוגרת המכון הטכנולוגי בחולון (HIT) סיימה בהצטינות קורס סטודיו לעיצוב פנים. מתעניינת במציאות הוירטואלית והשפעתה על האדם בימינו, ההשלכות העתידיות וכיצד זה ישפיע על עיצוב הפנים.; רועי קופר, פרופ׳ רועי קופר, צלם, ראש בית הספר לאמנות רב-תחומית, שנקר; אור לוסטינגר , דיה חי, רומי צ'ילאג, ניר מסורי, סטודנטים במסלול חברה, סביבה ותכנון בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב; רוני בר, ד"ר רוני בר היא אדריכלית ומתכננת, בוגרת המעבדה לעיצוב עירוני באוניברסיטת תל-אביב, שם שימשה כחוקרת בשנים 2009 עד 2015. במסגרת הפעילות במעבדה, עסקה רוני בנושאים שונים, כגון תכנון סביבות מגורים, יחסי עיר-תעשייה והתחדשות עירונית, וכן לקחה חלק בכתיבת שני ספרים ("שכונה-מדינה" ו"עיר-תעשייה") ובהקמת תערוכה במוזיאון MIT. בהמשך, הייתה רוני עמיתה במרכז אדמונד י' ספרא לאתיקה באוניברסיטת הרווארד ובאוניברסיטת תל-אביב, וכן עמיתת ממשק במועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה. היום, רוני היא מנהלת אגף א' לקשרי חוץ באגף האסטרטגי במינהל התכנון. היא בין המייסדות והעורכות של המגזין המקוון "שפת רחוב".; רונית ביטון, רונית ביטון אדריכלית, בוגרת הטכניון (1994). בעלת משרד אדריכלות ומרצה בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון. כיום, סטודנטית לתואר שני בב"ס לאדריכלות ע"ש דוד עזריאלי באוניברסיטת תל אביב.; רועי ברק, בן 38, סטודנט לתואר שני במסלול ההתמחות בתכנון עירוני ואזורי. במשך שבע שנים היה כתב בערוץ הספורט, במהלכן סיקר בין היתר אירועי אלימות שונים בספורט הישראלי. ב-4 השנים האחרונות משמש כעורך תכניות בחדשות ערוץ 2 וכעורך המשנה של המהדורה המרכזית עם יונית לוי. אוהד הפועל ת"א, לא מחמיץ משחק בית, גם בימים קשים כמו אלו העונה.; רות אברהם, ; סברינה צגלה, אדריכלית, אוצרת וחלק מהצוות המייסד של בית ליבלינג בו היא אוצרת כיום את חדר הפרויקטים ותכנית הרזידנסי. בעלת סטודיו לעיצוב פנים ואדריכלות, סטודנטית לתואר שני בבית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב.; שרית פרי דניאל, אדריכלית, סטודנטית לתואר שני בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב בתוכנית ללימודי סביבה, חברה ותכנון. עובדת כאדריכלית ומתכננת במשרד אדריכלים בתל אביב.; שי כץ, הנדסאית אדריכלות נוף ובוגרת תואר ראשון בגיאוגרפיה באוניברסיטת חיפה. עובדת במחלקת תכנון וסביבה בחברת אנרגיות מתחדשות. סטודנטית לתואר שני בלימודי תכנון ועיצוב עירוני-אזורי באוניברסיטת תל אביב.; רועי ברק וישי שקלנובסקי, מתכנני תחבורה, סטודנטים לתואר שני בתוכנית סביבה חברה ותכנון בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם. המסמך נכתב במסגרת הקורס אתגרים בתכנון תעשייה, בהנחייתה של פרופ' טלי חתוקה; שקד תמיר, שקד תמיר, אדריכלית, בוגרת בית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת תל אביב ומסיימת בימים אלו את התואר השני באדריכלות.; שרון אפרוני, סטודנטית לתואר שני בלימודי גיאוגרפיה וסביבת האדם, במסלול לתכנון ועיצוב עירוני אזורי. לשעבר רכזת מערכת חדשות ערוץ 2, לשעבר עוזרת ליו"ר מפלגת העבודה מר אבי גבאי. בעלת תואר ראשון במדע המדינה ובתקשורת, האוניברסיטה העברית, ירושלים.; שרון אשל, סטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, באוניברסיטת תל אביב; שרון רוטברד, אדריכל, מחבר. ממייסדי הוצאת ״בבל״, מלמד במחלקה לארכיטקטורה באקדמיה בצלאל.; שי וקסמן, אינג' מנהל ויועץ לפרויקטים של בניה ותשתית. אל"מ מיל', לשעבר יו"ר האגודה להנדסה אזרחית בלשכת המהנדסים, לשעבר מפקד מרכז הבינוי של צה"ל.; שלי חפץ, בוגרת החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. היתה חברה במעבדה לעיצוב עירוני בין השנים 2014-2012. סטודנטית לתואר שני בטכניון במסלול ארכיטקטורה ובינוי ערים; שירה טל, סטודנטית לתואר שני בחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב, וחברה במעבדה לתכנון, סביבה וקהילה; אור לוסטינגר וסיגל דיאמנט, אור לוסטינגר, עובדת בתחום של פיתוח כלכלי עבור רשויות מקומיות במשרד הפנים, מחוז מרכז. סיגל דיאמנט אדריכלית, אורבניסטית, מנהלת מחלקת התחדשות עירונית בעיריית הרצליה. סטודנטיות לתואר שני במסלול חברה, סביבה ותכנון.; סיון מידן, בוגרת תואר ראשון בגיאוגרפיה וסוציולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון ותואר שני בסביבה, חברה ותכנון מאוניברסיטת תל אביב. עובדת כמתכננת ערים במשרד "לרמן אדריכלים בע"מ".; סלימאן אלתיהי, יליד רהט, פעיל להכרה בכפרים הלא מוכרים בנגב וסטודנט לתואר שני בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מתעניין בפיתוח החברתי והתרבותי של החברה הערבית-בדואית בנגב, כחלק מהקולקטיב הפלסטיני ההיסטורי.; סאני מנזו פטרסון, סאני מנזו פטרסון בעלת תואר שני בתכנון עירוני מ-MIT , מסצ'וסטס. היא עבדה על פרויקטים בארצות הברית, הודו וסינגפור. תחומי העניין שלה כוללים שימוש חוזר וחידוש של אזורי תעשייה ואזורים צבאיים, הקשר בין בריאות, גילאיות ועיצוב עירוני וכן שימור היסטורי.; תהל בן יהודה, סטודנטית לתואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, באוניברסיטת תל אביב; טל גולדשמיט פיש, בוגרת תואר ראשון בעיצוב פנים B. Design ובוגרת תואר שני באדריכלות M.Sc אוניברסיטת תל אביב. בעלת סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים בתל אביב מזה למעלה מעשור. אוהבת להתבונן סביב על העיר, בניניה והתנהגות האנשים בה.; טליה מרגלית, אדריכלית, בית הספר לאדריכלות, הפקולטה לאומנויות, אוניברסיטת תל אביב; תמר כפרי, אגרונומית ובעלת תואר שני לאקולוגיה של היער, מטעם הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. יזמית בנושא קידום והנגשת עצים במרחב הציבורי. בעבר עסקה במדיניות עצים בשטחים עירוניים מטעם פקיד היערות במשרד החקלאות. בפעילותה הציבורית עסקה בכתיבת מדיניות שימור והעתקת עצים, ניהול יישומון ראשון בישראל לדיווח ציבורי על עצי מורשת והערכה כספית של עץ. כיום עובדת בקק"ל כחלק מתוכנית ייחודית בשם "יערני.ות העתיד" להכשרת דור מקצועי חדש בקק"ל.; תמר הרמתי, בוגרת תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב. עובדת כמנהלת פורטפוליו באקסלרטור המטפח סטרטאפים בתחום הלמידה והחינוך; תומר גולן, בוגר תואר שני במסלול "סביבה, חברה ותכנון" בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב; צליל בן גל, בוגרת תואר שני במסלול סביבה, חברה ותכנון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל-אביב.; צור אוריון, רואה חשבון, בוגר תואר ראשון בסוציולוגיה וכלכלה, תואר שני במנהל עסקים, לומד בתואר שני במסלול 'סביבה, חברה ותכנון' בחוג לגאוגרפיה וסביבת אדם באוניברסיטת תל אביב. עובד כגזבר מועצה מקומית בנימינה גבעת עדה.; טולה עמיר, אדריכלית בעלת משרד אדריכלות, בוגרת קורס טבחות בבית ספר למלונאות תדמור, בוגרת בית ספר לאדריכלות AA בלונדון, בעלת תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מרצה בכירה בבית ספר עזריאלי לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, אוצרת הביתן הישראלי לאדריכלות בביאנלה של ונציה 2006 , ותערוכות אדריכלות נוספות. ערכה את הספר 'תמרורות' פמיניזם ומרחב בישראל' הוצאת חרגול מודן 2017 ערכה במשותף עם שלי כהן את הספר 'צורות מגורים – אדריכלות ומחברה בישראל' (חרגול עם עובד). אצרה תערוכות אדריכלות, כתבה את הספר על האדריכל נחום זולוטוב, הקימה בבית הספר לאדריכלות את הקליניקה האדריכלית בשיתוף עם טליה מרגלית.; ורד פלר וערן ברנרד בקרוביץ, סטודנטים לתואר שני בתוכנית לסביבה חברה ותכנון ובתכנית לתכנון ועיצוב עירוני-אזורי. הרשימות נכתבו במסגרת הקורס: תכנון אזורי ומטרופוליני בהנחיית פרופ' טלי חתוקה, אוניברסיטת תל אביב; ויקי וקס, ויקי וקס אדריכלית, תואר ראשון באדריכלות מאוניברסיטת אריאל, מאסטרנטית לתואר שני בארכיטקטורה באוניברסיטת תל אביב- מתמקדת בתכנון עירוני. בשנים האחרונות עיקר עיסוקה הפרקטי התמקד בפרויקטים שונים בתחום ההתחדשות העירונית בעיר חולון וסביבתה. כיום עובדת באגף התחדשות עירונית בעיריית הרצליה.; ויולטה ליפקין, עורכת דין, בוגרת אוניברסיטת בר אילן. עובדת במשרד מלגר - תכנון אורבני, תחבורה ותשתיות. סטודנטית לתואר שני בסביבה חברה ותכנון בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב.; יעל אלואיל, אדריכלית וחוקרת של היסטוריה ותיאוריה של אדריכלות ועירוניות. השלימה תואר ראשון ושני בארכיטקטורה בטכניון, ודוקטורט באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי (2011). פרופסור חבר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. מחקריה על ההיסטוריה של מגורי אזרחים ולאומיות בישראל, על אזרחות וחברה פוליטית במחאת הדיור, גבריות, והמאבק על המרחב הציבורי התפרסמו בכתבי עת וספרי מאמרים. ספרה, Homeland: Zionism as Housing Regime 1860-2011 ראה אור באנגלית בהוצאת ראוטלדג' לונדון ב-2016; יעל סגאה, אדריכלית, בוגרת תואר ראשון מהמחלקה לארכיטקטורה בבצלאל (2011) וסטודנטית לתואר שני במסלול במסלול 'סביבה, חברה ותכנון' בחוג לגאוגרפיה וסביבת אדם באוניברסיטת תל אביב. שותפה במשרד האדריכלים "הפלטפורמה העירונית" העוסק בתכנון מבנים ותכנון עירוני.; ישראל גולדשייד, סהר חזני, נגה רפפורט, יעל צמח, סטודנטים בקורס תכנון עירוני תשתיות מים ושפכים, בהנחייתו של פרופ' דרור אבישר ופרופ' טלי חתוקה באונברסיטת תל אביב 2021; יניב כרמל, גלי זילבר ויואב רימר, יניב כרמל, מנכ"ל חברת "הַיוֹבֵל מחקרים", המתמחה במחקרים כלכליים, חברתיים וסביבתיים גלי זילבר, חברת הקיבוץ העירוני של דרור ישראל בתל אביב, תושבת שכונת שפירא יואב רימר, חבר בתנועת דרור ישראל ומחנך בתיכון החברתי תל אביב; יניב גורליק, עו"ד בוגר תואר ראשון במשפטים וכלכלה מאוניברסטית תל אביב (2013), וכיום סטודנט לתואר שני בבית הספר לגיאוגרפיה במסלול "חברה, סביבה, תככנון"; ירדן ארליך, ירדן ארליך , דור שלישי בקריית שמונה למייסדי העיר. בוגר תוכנית הצוערים לשירות הציבורי באוניברסיטה העברית ובעל תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל-אביב. מנהל אגף תעשייה עסקים ותיירות בעיריית קריית שמונה ופעיל חברתי בתנועת שינוי כיוון הפועלת לקידום אזור אצבע הגליל.; אורן יפתחאל, מלמד גיאוגרפיה פוליטית, תכנון עירוני ומדיניות ציבורית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, באר שבע. עומד בראש הקתדרה ללימודים עירוניים, ובראש המחלקה ללימודים רב-תחומיים. מחקריו עוסקים בקשר בין זהות, כוח ומרחב, ובהשלכותיהם החברתיות של תיכנון, התיישבות ופיתוח וכמו כן בהשוואה בינלאומית של ערים ומשטרים, תוך התמקדות בישראל/פלסטין; ישי שקלנובסקי, ; יואב זילברדיק, אדריכל בוגר בצלאל וסטודנט לתואר שני בתכנית "סביבה, חברה ותכנון", בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב. היה חבר במעבדה לעיצוב עירוני בין השנים 2014-2012; יואב קלר, סטודנט תואר שני במסלול תכנון, בוגר תואר ראשון בסוציולוגיה וגיאוגרפיה (בהצטיינות). מתעניין בתכנון, ספורט וחברה ובמה שביניהם; יואב מאירי, אדריכל הפועל ומתגורר בדרום תל אביב; יואב זהבי לונדון, בן 30, יליד תל אביב, עובד בתחום התקשורת. מגיל אפס היתה לי משיכה אדירה למפות, מבנים ובעיקר לאזורים ה"קשוחים" של העיר. תחום העניין המרכזי שלי הוא הקשר בין כדורגל לפוליטיקה, עיר וקהילה, בדגש על קהל. במסגרת עבודתו ובזמנו החופשי כותב על הקשרים הללו.; יוסי גולדברג, חוקר תולדות תל-אביב יפו ומורה דרך, בוגר תואר ראשון בלימודי ארץ-ישראל וגיאוגרפיה ותואר שני בגיאוגרפיה היסטורית, אוניברסיטת בר-אילן; יובל הידש, יובל הידש הוא צלם, בעל בלוג הצילום seeThings.xyz; יובל קציר ורחל אילת, יובל קציר, היום הממונה על הוועדות הגיאוגרפיות במשרד הפנים (העבודה נכתבה לפני שנכנס לתפקיד) ורחל אילת, חברה בתנועת דרור ישראל, תושבת הגליל ורכזת צוות בבי"ס יסודי "ניצנים" בכרמיאל.; זיו לייבו, סטודנט לתואר שני במסלול מחקרי בביה"ס לאדריכלות, באוניברסיטת תל אביב; זוהר טל ומיכל ריבק, ; זוהר טל וניצן אלהרל-בסקין, מסמך זה נכתב במסגרת הקורס: מיומנויות בתכנון בהנחיית פרופ' טלי חתוקה, תשפ"א, החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, אוניברסיטת תל אביב; זוהר נעים, סטודנטית בשנה החמישית לתואר ראשון באדריכלות באוניברסיטת תל אביב. עובדת בחברת סטארטאפ (Swapp) המקדמת שיטות תכנון באמצעות טכנולוגיות בינה מלאכותית. בוגרת תכנית ההתמחות לחדשנות אורבנית של עיריית תל אביב.; צבי וינשטיין, מתכנן ערים ומומחה למדיניות ציבורית, שימש בתפקידים של מתאם פרויקט שיקום השכונות מאז 1978, חבר הצוות למדיניות חברתית, עורך מחקרים ומנהל שכונות השיקום בעיר תל אביב-יפו עד לפרישתו. לאחרונה הקים יחד עם שותפים נוספים את המכון הישראלי לערים חכמות;