פארקים אקולוגיים מובחנים במחויבות שלהם ליישום אסטרטגיות קיימות. המעבר הזה מצריך גישה הוליסטית, שבאה לידי ביטוי בצורות רבות.
הצורה השנייה היא תשתיות ושירותים משותפים, בה תדון רשימה זו, שלישית בסדרה. יעילות בניצול משאבים הוא מושג מרכזי בפארקים אקולוגיים ותשתית משותפת היא דרך אחת להגשמת המטרה הזאת. היא מנצלת קנה מידה גדול ומשפרת קבלת החלטות בעזרת מידע מרוכז על שימוש בשירותים. שירותים משותפים כמו חללי פגישות ותחבורה מפחיתים את העומס על כל חברה ויכולים להיות אטרקטיביים לחברות קטנות ובינוניות כאחד.
איזמיר, טורקיה
האזור OIZ הוקם ב-1990 וכולל כיום שטח של 6,240 דונם ולמעלה מ-550 חברות שמספקות 37,500 מקומות עבודה באזור. הפארק מספק דוגמא כיצד אסטרטגיית ניהול שירותים יכולה להפחית את ההשפעה החברתית הכוללת של החברות. לגוף המנהל באזור, יש שני מפעלים לטיהור ביוב בהספק של 12,000 מ”ק ליום ו-9,000 מ”ק ליום, בבעלותם. כל החברות הפועלות באזור מחויבות להתחבר למערכת ולאזור יש סטנדרט טיפול פסולת מחמיר יותר מהסטנדרט הלאומי. השאריות מתהליך הטיהור מאוחסנות באתר ביחידה המיועדת לייבושם והמים מהתהליך חוזרים למפעל הטיהור.
הגוף המנהל של האזור הוא גם הבעלים של תחנות כוח מבוססת גז טבעי (120MW) ותחנה סולרית (MW500). ב-2008, המערכת עודכנה, כולל התקנה של קווי חשמל תת-קרקעיים ושיפור תשתית התאורה, בצורה שצמצמה משמעותית הפסקות חשמל כתוצאה כישלונות כוח הקשורות לרשת. כמו כן, הגוף המנהל באזור הוא הבעלים והמנהל של השטחים הירוקים באזור. בכל אביב, נשתלים עצים חדשים. בנוסף, 700 עצי דקל נשתלו בסמוך למפעל טיהור הביוב וישתלו מחדש ברחובות האזור בשנים הבאות.
בורסה, טורקיה
האזור הוא אחד הוותיקים בטורקיה והורחב מספר פעמים מאז הקמתו ב-1962. שירותי תשתית, כמו דרכים, מים, ביוב, חשמל וטלפון, מנוהלים ע”י האזור, אך זקוקים לשדרוג. במהלך הזמן, האזור התרחב מ-2,720 דונם ל-7,120 דונם. ההנהלה המרכזית מאפשרת עדכוני תשתית לכל האזור בעת הצורך. האזור אחראי על ניהול החשמל בו. ישנם שישה מרכזי חלוקה ו-85 פאנלי שדה לחלוקה תחת אחריות הקבוצה. החלקים החדשים של הפארק מקבלים חשמל מקווים תת-קרקעיים, ואילו החלק הוותיק מקווים עיליים. לאזור שתי מערכות מים באיכות שונה. אחד מספק מים דרך סכר שמספק גם לעיר בורסה ומתאים לצריכת אדם ולייצור מיוחד. השני מגיע מהביוב של העיר בורסה, מטופל ומשמש לתהליכי ייצור (כמו צביעת טקסטיל והשקיה). האזור גם מנהל מאגר רזרבי של מים מאיכות נמוכה ל-8 שעות במקרה של כשל במערכת.
כמו כן, הגוף הניהולי באזור מנהל את המפעל לטיהור ביוב מאז פתיחתו ב-1998. מפעל שני נבנה ב-2005 לתמיכה בהרחבת האזור. שני המפעלים מספקים תהליכי טיהור שונים, פיזיים, כימיים וביולוגיים. הגוף הניהולי באזור גם מנהל את האנרגיה, בהתבסס על גז טבעי מאז 1992. גם טבעי הוא לא משאב אנרגיה מתחדש, אך הוא נחשב נקי יותר מפחם או דלקי מאובנים אחרים.
NÖ-Süd, אוסטריה
הפארק ממוקם באוסטריה תחתית, המחוז המקיף את וינה. מדובר במיקום מבוקש עבור חברות שמחפשות להישאר קרוב לעיר הגדולה באוסטריה תוך כדי ניצול היתרונות של עלויות נדל”ן נמוכות. גודל הפארק הוא 2,800 דונם והוא בית ל-390 חברות שמעסיקות למעלה מ-11,000 עובדים. הפארק יצר מספר שירותים כדי למשוך ולהשאיר בו חברות. אחד מהם הוא החללים המשותפים בפארק. במיקום מרכזי בפארק נמצא האקו-פורום, בו חברות יכולות לארח מפגשים, כנסים, סמינרים ואירועים נוספים. כך, ניתן לצמצם את הצורך של כל אחת מהחברות לחללים מהסוג הזה. הפארק מבטיח נגישות בעזרת מספר אמצעי תחבורה, רכבת מקומית מווינה, הרכבת הדרומית מגראץ וקווי אוטובוס שונים.
בנוסף, הפארק נוגע בקהילה הסובבת אותו. מעונות פרטיים לילדים מוצעים לעובדי כל החברות בפארק, כמו כן, לארבעת הקהילות השכנות. הפארק מציע גם שעות גמישות לאיסוף והשארה כדי לסייע לעובדים. לפארק גם שיתוף פעולה ארוך עם בתי ספר מקצועיים ברשויות השכנות, שמוריד את מחסום גיוס העובדים לחברות.
Okopark Hartberg, אוסטריה
הפארק ממוקם במרכז אזור כפרי יותר באוסטריה בין הערים וינה וגראץ. לאזור אין היסטוריה תעשייתית, אך במאמץ לקדם את הכלכלה, אתר ששימש למפעל לבנים הפך לפארק עסקים ב-1998. בין 2001 ל-2006, הפארק התרחב במהירות, עם תוספת של מגדל משרדים, מרכז אנרגיה ומבנים נוספים. אזור ההרפתקאות ומרכז המדע לילדים הושלמו ב-2011. כיום, הפארק הוא בית ליותר מ-50 חברות עם כ-350 עובדים באזור כולל של 1,500 דונם, כש-15 מתוכם משמשים לעסקים. האתר משמש מודל ליצירת תשתית משותפת לחברות קטנות דרך שירותים משותפים. קיים חיבור אינטרנט בסיב אופטי בפארק, שני חדרי סמינרים להשכרה ואודיטוריום לאירועים גדולים יותר. ב-2023, הפארק הוסיף את הביסטרו Evergreen שמספק שירותי קייטרינג לחברות. כך, החברות יכולות לחסוך זמן ומשאבים ללא הצורך להקים ולתחזק חללי פגישות ואירועים.
מרכיב מפתח נוסף בפארק הוא גנים ומעונות לילדים באתר, מיקום נוח להורים העובדים בפארק. עם זאת, הם לא נכללים כהטבה לעובדים ודורשים תשלום. כמו כן, בפארק יש אזור טיול למשפחות, שכולל מספר תצוגות אינטראקטיביות העוסקות בטבע, סביבה וטכנולוגיה. הפארק מפרסם את האזור כ-‘גינת משחקים מחקרית’ ומציע סדנאות לקבוצות מבתי ספר.
שותפות ושיתופיות
פארקים תעשייתיים אקולוגיים יכולים לשפר יעילות בעזרת ניצול קנה מידה גדול וניהול מרכזי של שירותים. עבור אזורים מסחריים כבדים, ניהול אנרגיה וביוב ע”י הפארק הוא קריטי. שירותים נוספים, כמו חללי פגישות משותפים, שירותי קייטרינג, או שותפויות עם מוסדות לימוד מקומיים, יכולים לעזור במשיכת חברות קטנות ובינוניות. שירותים כאלו מצמצמים את החלל הנדרש בידי כל חברה ומקלים על אירוח אירועים ובניית שיתופי פעולה. חשוב לציין כי סדר יום שיתופי דורש עבודה מורכבת של תכלול ולעיתים גם ניסוי וטעייה. אולם המציאות העכשווית, של משבר האקלים, הסמיכות של אזורי תעשייה לסביבות המגורים מחייבת שינוי פרדיגמטי משמעותי.
במדינת ישראל, אנחנו עוד רחוקים מיישום סדר יום זה, אבל זקוקים לו יותר מתמיד.1
- מקורות נוספים: An International Framework for Eco-Industrial Parks. UNIDO, 2021
Invest in Izmir. IZMIR ATATÜRK OIZ. Accessed July 18, 2023.
Izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi. Accessed July 18, 2023.
Izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi. Hizmetlerimiz. Accessed July 18, 2023.
World Bank. Turkey’s Organized Industrial Zones to Become More Efficient, Environmentally Sustainable with Help from World Bank. Accessed July 18, 2023.
BOSB: Bursa Organize Sanayi Bölgesi. Accessed July 18, 2023.
GmbH, E. N. W. ecoplus Wirtschaftspark IZ NÖ-Süd. Accessed July 18, 2023.
GmbH, E. N. W. Ihr Meetingraum in Wiener Neudorf – die ecoforum dependance im IZ NÖ-Süd. Accessed July 18, 2023.
GmbH, E. N. W. IZIBIZI kids corner. Accessed July 18, 2023.
Erlebnisreich Ökopark. Der Ökopark Gewerbepark – Ökopark Erlebnisreich Hartberg. Accessed July 18, 2023.
Ökopark Gewerbepark Hartberg. Standortvorteile im Überblick. Accessed July 18, 2023.
Erlebnisreich Ökopark. Dein Besuch am Ökopark Hartberg für die ganze Familie. Accessed July 18, 2023. ↩