הסדרה א.נשים נעשתה במסגרת מיזם “מרחב משותף” של הנציבות לשוויון, מגוון וקהילה באוניברסיטת תל אביב. הזמנו סטודנטים מכל הקמפוס להשתתף בסדנת לימוד יצירת פודקסטים בנושא מקום. הסדרה שנוצרה עוסקת בא.נשים ומקומות ונוגעת במגוון של החברה בישראל, בחוויות החיים השונות ובמשמעות המשתנה של מקומות בחיים שלנו.

ציון דרבאו נזכר במפגשים הראשונים שלו עם המשטרה ובכל אותם שומרי סף שדאגו להבהיר לו ולקרוביו שהנוכחות שלו כאדם שחור במרחב, איננה מובנת מאליה. הוא נזכר בערים השונות שחי בהן בישראל שבהן בלט יותר ופחות ושואל את עצמו באיזו סביבה ירצה לחיות בעתיד ולהקים את משפחתו.

ציון דרבאו הוא עורך דין במחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. ציון סטודנט לתואר שני במשפטים ובוגר LL.B במשפטים ו-B.A בממשל.

בפרק זה אבישג אליאב מנהלת דיאלוג פנימי עם המפגינים נגד ישראל שהייתה חולפת על פניהם בילדותה באן-ארבור. מי שהיו צלליות מעורפלות בנופי ילדותה הופכים לקולות מאתגרים אשר ממשיכים ללוות אותה בשנת השירות והעלייה לישראל, בשירות הצבאי ובחייה היום ברחובותיה של יפו.

אבישג אליאב נולדה בירושלים אך גדלה בארצות הברית, במישיגן. כיום היא סטודנטית לתואר ראשון דו חוגי בגאוגרפיה וספרות אנגלית באוניברסיטת תל אביב, ושואפת להמשיך את לימודיה בתחום תכנון ערים. היא גרה בתל אביב ונהנית מהקיץ, השמש, והים.

בפרק זה חנניה מאיר לוקח אותנו למסע בתחבורה הציבורית בדרכו מאפרת לירושלים ומשם לתל אביב. בדרך הוא עובר בכל התחנות שמאפיינות את החברה בישראל.

חנניה מאיר הוא סטודנט לתואר שני במתמטיקה ועובד במנהל אסטרטגיה במשרד התיירות. במקור מאפרת בגוש עציון וכרגע מתגורר בירושלים. נע על קו אפרת – ירושלים – תל אביב ושמח לשתף מחוויותיו בתחבצ.

מיכל קטושבסקי ובן זוגה קנו את דירת החלומות שלהם בעיר חולון, אך מעט לאחר מכן הופתעו לגלות שהבניין והמתחם כולו עתידים לעבור פינוי בינוי. על פניו זכייה בלוטו, האמנם?! פרק זה מציג קול אחר שאיננו רוצה להיפרד מן הקיים לטובת החדש ומטיך ספק בכך שהחדש בהכרח נוצץ יותר.

מיכל קטושבסקי היא סטודנטית לתואר שני בגיאוגרפיה במסלול לתכנון ועיצוב עירוני ואזורי באוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר ראשון ושני מאוניברסיטת בן גוריון. עובדת בועדה המחוזית מרכז במנהל התכנון והבניה. גרה בחולון.

הודיה סופיה לב גדלה בפריפריה הרחוקה במקום שאנשים לרוב אינם מכירים, בפרק היא מספרת את סיפור הצמיחה של מעלות-תרשיחא וכיצד היא והמקום גדלו ביחד.

הודיה סופיה לב היא סטודנטית לתואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה. לב נולדה במעלות-תרשיחא, גדלה וחונכה על ברכי הציונות הדתית. כיום היא מתגוררת בשכונת פלורנטין בתל-אביב.

‘מסעודה משדרות’ הפכה למטבע לשון בפוליטיקה הישראלית, רז אלקיים שגדל בשדרות מראיין לא את מסעודה המומצאת אלא את ציפי, אישה שחיה בשדרות ומנפצת את הסטריאוטיפ.

רז אלקיים הוא סטודנט בתוכנית לתואר כפול בהנדסה ביורפואית וביולוגיה- מדעי המוח באונ’ ת”א. קצין ומפקד במילואים. בוגר הארגון LEAD, התוכנית לפיתוח מנהגיות בישראל. יזם והקים פרויקטים חברתיים רבים, בניהם פרויקט לטיפול בנערים ונערות עם פוסט טראומה בעוטף עזה. כיום מתמחה בעמותת “15 דקות- ארגון צרכני התחבורה הציבורית בישראל”.

מדוע אנשים זרים ישנים בספה שלך? אשכר כהן מספרת כיצד הצטרפה לקהילת CouchSurfing ומראיינת חברים שלה מצרפת, איטליה וגרמניה על חווית התיירות הייחודית שמתאפשרת מלינה על ספות של אנשים ברחבי העולם.

אשכר כהן, בת 22 מתל אביב. סטודנטית בשנה א’ למדעי המחשב ופסיכולוגיה בהדגש מדעי המוח.

ליה קזאז גדלה בשכונת תלפיות בירושלים בין ביתם ההיסטורי של שי עגנון ויוסף קלאוזנר. שמות הרחובות והסיפורים שמאחוריהם היו חלק מסיפורי הילדות שלה, אך חלק נוסף בהיסטוריה המשפחתית נותר עלום ממש כשם שהוא נמחק בזיכרון העירוני. החלק הזה מוסיף להוות גבול סימבולי בין חלקיה השונים של העיר.

ליה קזאז, נולדה וגדלה בירושלים, מתגוררת היום בתל אביב. ליה עושה תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, את התואר הראשון עשתה בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית. כיום, עובדת בשלוחה הישראלית של פדרציית סן פרנסיסקו.

יונתן גפטר צולל למקום שהפך לאייקוני בעיר תל אביב, לא רק בשל המבנה המפלצתי אלה גם ואולי בעיקר בשל הפיכתו למשהו שהוא מעבר לקניון. דיזינגוף סנטר משמש מרכז מפגש של בני נוער וקהילות שונות שמגיעות מכל הארץ כדי לבלות שם. מה סוד הקסם של המקום ומי הם ‘ילדי הסנטר’ שמבלים בו?

יונתן גפטר הוא סטודנט לסטטיסטיקה וחקר ביצועים. חובב אנימה ותרבות יפן ולומד את השפה היפנית. אוהב את הים של תל אביב ולשוחח ארוכות על פילוסופיה בגרוש.

יובל יעיש גדל במערב ראשון לציון באחת השכונות הפרבריות שמציעות ‘ילדות בורגנית מושלמת’. מה המשמעות של לגדול בשכונה שכזו? יובל מתאר את ההבדל שבין מרכז העיר למערב העיר ואת הצורך שלו לצאת מן המקום כדי לגלות את עצמו.

יובל יעיש הוא סטודנט בשנה ב׳ להיסטוריה ופילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. במקור מראשון לציון, כיום גר ברמת גן, יובל ממלצר ומברמן במועדון ג׳אז וכותב פרילאנס.

שירי שוב עברה בילדותה מעיר אחת לאחרת וברגע אחד נעקרה מנוף ילדותה וחברותיה אל תוך חווית חיים אחרת. בפרק היא משוחחת עם אביה על ההחלטה שלהם לעבור, ונוגעת בשאלות של זהות, שייכות והאופן שבו מקום מעצב את מי שאנחנו.

שירי שוב היא סטודנטית במסלול הישיר לmd-phd (רופא חוקר). בת 27, חרדית, בעלת תואר ראשון בביוטכנולוגיה. שירי לומדת רפואה במסלול הארבע שנתי של אוניברסיטת תל אביב ובמקביל משלימה את לימודי הדוקטורט שלה במעבדה של פרופ’ אינה סלוצקי, בה היא חוקרת את מחלת האלצהיימר. בזמנה הפנוי אוהבת לקרוא, לצייר ולתפור.

הכפר הלא מוכר ואדי אל-נעם ממקומם סמוך לרמת חובב, מרכז הפסולת והתעשייה הגדול בישראל. התושבים הבדואים אינם מוכנים לעזוב את הבית שלהם שהיה שם עוד לפני קום המדינה והמפעלים, אך לחיים בסמיכות לאתר שכזה יש מחיר בריאותי מוכח. סלימאן אלתיהי מעלה את שאלת הצדק הבין-דורי והדילמה הערכית שבין ה’צומוד’, הדבקות באדמה לבין בריאות הילדים. הוא מראיין את תושבי ואדי אל-נעם בנושא.

סלימאן אלתיהי הוא יליד רהט, פעיל להכרה בכפרים הלא מוכרים בנגב וסטודנט לתואר שני בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מתעניין בפיתוח החברתי והתרבותי של החברה הערבית-בדואית בנגב, כחלק מהקולקטיב הפלסטיני ההיסטורי.

מוחמד בדארנה בוחן את אפשרויות המגורים השונות והבחירות של צעירים בעירו סח’נין על רקע מצוקת הדיור הקשה בחברה הערבית. האם לבנות בית בכפר, מי יכול ובאיזה מחיר, האם לעבור לבנייה רוויה בערים יהודיות סמוכות ומדוע לא מתפתח מודל של בנייה רוויה בעיר סח’נין שיוכל לפתור חלק ממצוקת הדיור?

מוחמד בדארנה, מהנדס ומודד מוסמך וסטודנט תואר שני בתכנון אזורי ועירוני, במקור תושב העיר סח’נין בצפון , עובד היום במרכז למיפוי ישראל השייך למשרד הבינוי והשיכון בתל אביב .

ברגע אחד חייו של רז אלקיים ומשפחתו השתנו, כאשר טיל נחת על ביתם בשדרות. בתוך המהומה וחוסר הודאות הדליק רז מכשיר הקלטה וליווה את אמו מרגע הפיצוץ ובימים שלאחר מכן. בתחושות, הפחדים והחיפוש אחר בית.

רז אלקיים הוא סטודנט בתוכנית לתואר כפול בהנדסה ביורפואית וביולוגיה- מדעי המוח באונ’ ת”א. קצין ומפקד במילואים. בוגר הארגון LEAD, התוכנית לפיתוח מנהגיות בישראל. יזם והקים פרויקטים חברתיים רבים, בניהם פרויקט לטיפול בנערים ונערות עם פוסט טראומה בעוטף עזה. כיום מתמחה בעמותת “15 דקות- ארגון צרכני התחבורה הציבורית בישראל”.