הסדרה תהפוכות בוחנת איך הקורונה שינתה לא רק את דפוסי השימוש שלנו במרחב אלא גם המחשבות שלנו עליו; הכמיהה לכפר או לפרבר, לחיים בטבע למרחב פרטי על פני מגורים בעיר הצפופה, המעבר לעבודה ולימודי מהבית, משנים את החשיבה על מרחק, על חציצות, על צרכים ועל המרחב הביתי. בסדרה נפגוש חמש דמויות שמאירות צדדים שונים בהשפעה של הקורונה על אנשים צעירים, דפוסי החיים והשימוש שלנו במרחב:
מן המשרד אל הבית | רות, סמנכל”ית פיתוח בחברת סטארט אפ צעירה תספר על המעבר לעבודה מהבית. החברה שרגע לפני הקורונה נכנסה למשרדים מושקעים ברוטשילד עברה לעבודה מהבית וכעת שוקלת את אופן העבודה העתידי. האם יחזרו לרוטשילד? כיצד מגיבים העובדים? וכיצד משתנים היחסים בין המרחב הביתי למרחב העבודה? החלטות של חברות כמו של רות על עתיד העבודה, ישפיעו באופן דרמטי על המרחב העירוני והאתגרים של הרשויות העירוניות.
מאזרחות גלובלית למדינת הלאום | יובל, חי בחמש השנים האחרונות כנווד דיגיטלי, מסתובב בעולם ועובד מהמחשב ללא מגורי קבע. הקורונה החזירה אותו אל גבולות מדינת הלאום אבל לא רק כי נסגרו השמים אלא משום שהיא העלתה מחדש את הצורך במקום, בוודאות וביטחון בתוך אי הודאות הגלובלית
בחיפוש אחר קורת גג | יוכי, העבירה את שני הסגרים באוהל, פעם אחת ליד ים המלח ובפעם השנייה ליד הכנרת. חודש ימים ליד מים, תחת השמש וכיפת השמים נשמע כמו חלום. אך מסתבר שזו לא הייתה ממש בחירה או נכון יותר בחירה שהיא מחוסר ברירה. מה עובר על צעירים חסרי ביטחון כלכלי שלא יכולים לחזור לבית ההורים? החיים בחוץ טלטלו אותה והזכירו למה אנחנו צריכים ארבע קירות שיגנו עלינו
תור הזהב של הפריפריה | נעמה, חיה בעין יהב בפריפריה הרחוקה, שעה מאילת ושעה מבאר שבע. היא אחראית הקליטה של היישוב. הקורונה הובילה לעלייה בביקוש לעבור לערבה, מה דוחף משפחות צעירות לחלום על מעבר לנגב? איך זה קשור בקורונה והאם היא תוביל לתור הזהב של הפריפריה?
משבר החיים בעיר | אור, היא הצד השני של המטבע, מי שחיה בדירה צפופה עם שני ילדים ובן זוגה בעיר תל אביב. חווית הסגר והחיים בעיר בקורונה גרמו לה לחשוב מחדש על בחירת סביבת המגורים שלה. האם המותג ‘העירוני’ נפגע ואתו המהפך המחשבתי על חיים מקיימים וקומפקטיים? האם צפוי גל מחודש של פרבור דווקא כשמשבר האקלים נראה קרוב מתמיד?
הסדרה מופקת על ידי אורבנולוגיה
עורכת ומגישה: הדס צור
עורך סאונד: ניר לייסט