מהי דילמה? לפי המילון דילמה היא בחירה בין שתי חלופות במצב מורכב. שתי חלופות שלעיתים אינן אופטימליות, או אידאליות. מצב הבחירה הקשה הזה משקף את המציאות העירונית העכשווית. לו יכולנו, ובראייה אוטופית הערים היו קטנות, שוויוניות וברות השגה לכלל התושבים. הן היו מציעות שפע של פנאי, תרבות ואיכות חיים ללא הבדלים של גזע, דת ומין. אולם המציאות העכשווית רחוקה משם. הערים מקוטבות, יקרות, פקוקות, צפופות. העתיד נראה לוט בערפל ותפקיד האדריכלים והמתכננים לשוט ולנתב את הספינה הזו ללא ידיעה ברורה לאן הם הולכים. אנחנו מגששים באפילה. חוקרים, בוחנים את הקיים, חושבים וגם מטילים ספק בכיוונים הקיימים או העתידים המוצעים.
כאשת אקדמיה, זהו היום יום שלי ושל חברי הצוות במעבדה לתכנון ועיצוב עירוני. השיטוט התועה לצד הניסיון להציע דרך. בין השנים 2010-2022 עסקנו לא מעט בדילמות עירוניות הנוגעות, למגורים, תעשייה, דיגיטציה ונוף. הסרטונים הקצרים וההפניות לקריאה נוספת מרכזים את העבודה שלנו כמו גם את הקריאה לבחינה נוספת של דילמות אלו.
המחקרים, הפרויקטים והתוכניות הם תוצר של עבודה מאומצת יחד עם שותפים רבים לדרך. כשהגעתי למעבדה לתכנון ועיצוב עירוני באוניברסיטת תל אביב בחוג לגאוגרפיה, לא ידעתי מי יצטרף אלי למסע המחקרי והמחשבתי הזה. שהיה לפרקים לא קל ולפרקים מתסכל. אני אסירת תודה לכל אחד ואחד מחברי צוות המחקר והכותבים במעבדה. תודה לאנטוניו מנדוזה, גילי ענבר, דיוויד קמבו-מיינה, הדס צור, הילה לוטן, זוהר טל, חן רוזנק, יואב זילברדיק, יוליה פורשיק, יונתן גת, כרמל חנני, לי בן-משה, מיכאל יעקובסון, מירב בטט, מרים ויילר, סאני מנוזי, עינת פרייגר, ענבל קידר, קורל חמו-גורן, רוני בר ושלי חפץ, על השותפות, הדרך והתרומה.